צוואות וירושות

3 סיבות טובות לעריכת צוואה עוד היום

נכון, אתם צעירים, יפים ומאושרים והיחסים בתוך המשפחה שלכם מושלמים. אבל, החיים לא תמיד הוגנים ואינכם יודעים מתי יגיע זמנכם. עריכת צוואה עכשיו תאפשר לכם ללכת לעולמכם מתוך ידיעה שהעיזבון שלכם ינוהל על פי הנחיותיכם והשקפת עולמכם.

לאורך השנים אתם צוברים הון, נכסים ורכוש הנמצאים בשליטתכם המלאה. אבל… עצמו רגע את עיניכם ושאלו את עצמכם: מי ייהנה מהרכוש וההון הזה? כיצד תמנעו מלחמות ירושה בין היורשים? ומה יעלה בגורל העסק שלכם? זה הזמן להתעורר ולהסתכל למציאות בעיניים, כי יש לפחות 3 סיבות טובות לערוך צוואה עכשיו ולהבטיח בכך את עתיד המשפחה ושלמותה.

1. הימנעות מצוואה היא חתימה על צוואה לא אופטימלית
“אנשים שנמנעים מעריכת צוואה עקב דחיינות, חשש מעין הרע או חוסר הבנה, כותבים למעשה, במו ידיהם, צוואה לא אופטימלית שעלולה לגרום לקשיים רבים ליקיריהם” אומר עו”ד נדב שפירא, העוסק מזה 25 שנה בניהול תיקי צוואות ועיזבונות. ” אדם שלא הותיר אחריו צוואה, גורל הונו ורכושו יוכתב ע”י חוק הירושה, שבמרבית המקרים, אינו תואם לרצונותיו”.
אחד התרחישים השכיחים ביותר הוא גבר שהלך לעולמו והותיר אחריו בת זוג וילדים. במקרה זה, הילדים הופכים לשותפים במחצית מהעיזבון. המשמעות היא שכל פעולה שהאלמנה תרצה לבצע ברכוש המשותף (למשל מכירת דירת המגורים), ידרוש את אישור האפוטרופוס הכללי – אם הילדים קטינים, או את אישור הילדים הבגירים – מה שעלול לסבך כל פעולה ולהוביל לסכסוכים משפחתיים כואבים שעלולים להסלים ולהגיע לפתחו של בית המשפט”.
צוואה הנערכת ע”י עורך דין צוואות וירושות עתיר ניסיון, מאפשרת לכם להשאיר את השליטה בידיים שלכם, מבטיחה שהעיזבון שלכם ינוהל בהתאם לרצונכם ולהשקפת עולמכם – ללא התערבות של גורמים חיצוניים.

2. צוואה מאפשרת לכם לדאוג גם ליורשים שאינם טבעיים
כאשר אין צוואה, חוק הירושה “רואה” רק את היורשים הטבעיים וביניהם האלמנ/ה והיתומים. עם זאת, משפחות רבות בישראל אינן מתאפיינות במבנה “קלאסי” של אבא-אמא-ילדים: ידוע/ה בציבור שלא ללא קשרי נישואין למנוח, משפחות הנמצאות בתהליך גירושין, הסכמי הורות משותפת ועוד.
“פטירת אדם בעיצומו של תהליך גירושין שטרם הסתיים בגט, היא דוגמה מצוינת כיצד היעדר צוואה, עלול לפגוע ביורשים שאינם טבעיים” אומר עו”ד נדב שפירא ומפרט: “חוק הירושה מתייחס לבני הזוג כנשואים לכל דבר – מצב שבמרבית המקרים אינו משקף כלל את רצונותיו של המנוח, אשר במקרים רבים היה מעדיף להוריש את עזבונו אך ורק לילדיו, או לבת זוגו החדשה…”

3. צוואה טובה להמשכיות העסקית
הקמתם עסק, השקעתם וטיפחתם אותו לאורך שנים, אבל האם חשבתם מה יעלה בגורלו לאחר פטירתכם? “לצערי עסקים משפחתיים רבים קורסים בעקבות ואקום שנותר בשדרת ההנהלה לאחר פטירת המייסד והבעלים” אומר עו”ד נדב שפירא. “כעורך דין צוואות וירושות, אני מלווה בעלי עסקים בכתיבת צוואה באופן שמספק מענה לכל תרחיש אפשרי ונותן תשובות לכל צמתי ההחלטה העתידיים בהן יפגשו היורשים”.
במסגרת הצוואה, תוכלו להגדיר את זהותם של יורשי הפעילות העסקית, את תחומי אחריותם ואת הנתח שיקבלו מהעיזבון. “כעורך דין שערך את הצוואה, אני ממשיך לעיתים ללוות את המצווה בכל הנוגע לעריכות ותיקונים אשר נדרשים בצוואה, כתוצאה משינויים בסביבה המשפחתית או העסקית ולדאוג לכך שהצוואה תגן על הרכוש ועל היורשים שהותרתם מאחור.

חשוב לזכור: צוואות הן כלי משפטי שמשפיע על היקרים לכם. לכן, אל תשאירו את הצוואה לפרשנות של חוק הירושה והשאירו את השליטה בידיים שלכם. התייעצו עם משרד עורכי הדין נדב שפירא המומחים לצוואות
ותיהנו מהשקט הנפשי שעשיתם את הדבר הנכון בשבילכם ובשביל יקיריכם.

צור קשר