זקוקים לאישור נוטריוני של העתקי תעודות ומסמכים בצירוף או ללא אפוסטיל לחו”ל, אימות נוטריוני של חתימה, אישור חתימה נוטריוני לתצהירים, עריכת צוואה בפני נוטריון, אישור נוטריוני של מסמכי חברות, רישיונות, אישור הסכמי ממון ואישורי תרגום מסמכים?
עו”ד ונוטריון נדב שפירא יעניק במשרדו בחיפה, תוקף נוטריוני למסמכים…המשך קריאה >>>

עורך דין נוטריון

שירותים נוטיריוניים
עו”ד נוטריון בחיפה

גם בעולם דיגיטלי, טרם נמצא תחליף לשירות הנוטריון לאימות מסמכים, ביצוע פעולות ומתן אישורים הנדרשים ע”י הרשויות השונות.

נדב שפירא בכובעו כנוטריון, יספק לכם את השירותים הנוטריונים הדרושים לכם, במשרדיו או בביתכם – בהתאם לכללים ולתעריפים שנקבעו בחוק.

  • אישור נכונות תרגום תעודות ומסמכים לשפה האנגלית
  • אימות חתימות על ייפוי כוח נוטריוני ומסמכים אחרים
  • אישור העתק צילומי של מסמך
  • עריכה ואימות צוואות
  • אישורי תצהירים נוטריוניים
  • אישור הסכמי ממון בין בני זוג, טרום הנישואין
עורך דין נוטריון

הכירו את הנוטריון -האדם שנותן חיים למסמכים משפטיים

כולנו חיים בעולם דיגיטלי אבל כאשר אנחנו זקוקים לאימות מסמך כלשהו, לבצע פעולות מול גופים שונים או להביא אישורים בעלי חשיבות, אין תחליף לשירותיו הנאמנים של נוטריון. הכירו את חשיבות הנוטריון וכיצד הוא משתלב בצמתים הכי חשובים בחיים.

מה זה נוטריון?

נוטריון הוא עורך דין שעמד בכל התנאים הנדרשים, עבר הכשרה מתאימה וקיבל את הסמכת המדינה – משרד המשפטים, לאמת מסמכים, לאשר את נכונותם ולערוך מסמכים על פי צורך משפטי. מבחינת בית המשפט, חתימתו של נוטריון מוסמך מהווה אישור סופי לכך שהמסמך המסוים נחתם מרצונו החופשי של החותם, שהחותם הוא אכן מי שהוא מתיימר להיות וחשוב מכל שהחותם הבין את המשמעויות המשפטיות של המסמך ולכן המסמך “כשר” לשימוש בקרב רשויות המדינה ו/או רשויות האכיפה.

תפקיד הנוטריון הוא לא המצאה ישראלית… למעשה, מקור משרת הנוטריון הוא בממלכת רומא העתיקה והוא מלווה אותנו מאז, דרך השלטון העות’מאני ששלט בארץ והמנדט הבריטי. בלי הנוטריון, ההתנהלות הפורמלית בין האזרחים לגופי החוק השונים, הייתה הופכת לכמעט בלתי אפשרית.

מי יכול ומוסמך לשמש בתפקיד נוטריון?

על פי חוק הנוטריונים שחוקקה מדינת ישראל בשנת 1976, נוטריון הוא סוג של משרת אמון, בה המדינה נותנת לאדם האמון עליה, כלים רבי עוצמה בכל הנוגע לשמירת תפקודה המשפטי התקין. לכן, הסמכת “נוטריון” תינתן אך ורק לאדם שעומד בכל קריטריונים הקשיחים הבאים: הנוטריון חייב להיות אזרח ישראלי, תושב קבע בישראל וחבר בלשכת עורכי הדין, אשר לא הושעה ממנה מעולם ורישיון עריכת הדין שלו לא בוטל או הותלה. בנוסף, על המועמד למשרת נוטריון להציג ניסיון של 10 שנים לפחות בתפקיד עורך דין, מתוכן לפחות חמש וחצי שנים בישראל, או להציג ניסיון של שנתיים בעריכת דין בישראל – בתנאי שהגיש את בקשתו לקבלת רישיון נוטריון תוך 7 שנים מהיום בו הפך לתושב ישראל. ואם לא ציינו זאת עד עכשיו, ברור מאליו שמי שנושא בתואר נוטריון חייב להיות נקי מכל עבירה פלילית שיש עמה קלון. לאחר הכשרתו ובטרם תחילת כהונתו, על הנוטריון להירשם בפנקס הנוטריונים הנמצא תחת פיקוחו של שר המשפטים ולשלם אגרה שנתית.

 הנוטריון איתכם, בצמתים החשובים בחיים

כאמור, הנוטריון הוא גורם מוסמך מטעם מדינת ישראל לפעולות שונות ובינהן לאמת מסמכים שאותם אתם מגישים לרשויות שונות בארץ ובעולם, לאשר פעולות שונות שביצעתם ולספק אישורים שונים והוא זה שנותן למסמכים שלכם משנה תוקף משפטי. לכן, סביר להניח שתזדקקו לשירותיו של הנוטריון לאורך כל מעגלי החיים האישיים, הזוגיים, העסקיים ובענייני רכוש שונים, כמו עסקאות נדל”ן.

 מה עושה נוטריון במסגרת תפקידו?

במסגרת תפקידו, הנוטריון מבצע אימות חתימה על מסמכים, מאשר שמי שחותם על מסמך בשמכם, מוסמך לעשות זאת, מאשר נכונות של העתקי מסמכים ואת נכונותו של מסמך מתורגם – זאת בהשוואה למסמך המקורי. כמו כן, הנוטריון מאשר צוואות והעתקים של צוואות, תצהירים שונים שאתם מגישים לרשויות שונות, מאשר כי אדם מסוים חי, מאשר את נכונותה של רשימת מצאי, מאשר הסכמי ממון שנחתמו בטרם נישואים ועוסק בעריכת מסמכים, אשר מותרת על פי החוק הישראלי ועל פי חוקים של מדינות זרות.

מדוע חשוב לשכור את שירותיו של הנוטריון?

המשותף לכל המשימות הרבות והחשובות שמבצע הנוטריון במסגרת תפקידו, הוא מתן גושפנקא משפטית וראייתית לכל מסמך משמעותי שהתוכן שלו, זהות בעליו או של האדם החתום עליו, מחייבים רמת ודאות גבוהה. כך, הנוטריון משתלב בחיים שלכם ומצמצם את הסיכוי להתרחשות של הונאה שתגרום לכם או לגופים ממשלתיים, ציבוריים ופרטיים שונים, נזק אישי או כלכלי עקב שימוש במסמך מזויף או בזהות שנגנבה מבעליה החוקיים.

איך בוחרים נוטריון?

מכיוון שלנוטריון השפעה דרמטית על התנהלותכם מול המוסדות והרשויות השונות, ודאו שלנוטריון שבחרתם רישיון תקף למתן שירותי נוטריון בישראל. משיקולי נוחות, העדיפו נוטריון הפועל בסביבת מגוריכם כדי להקל על עצמכם במקרים בהם תידרשו לפגישות חוזרות… מתגוררים בחיפה? העדיפו נוטריון בחיפה.

בדקו אם יש לו ניסיון מוכח במשימה שאתם עומדים להטיל עליו ואל תבחרו נוטריון, ותיק ומוערך ככל שיהיה, אם אין לו ניסיון בתחום הדרוש לכם. אם אתם זקוקים לתרגום נוטריוני, ודאו שהנוטריון שולט היטב בשתי השפות ובדקו שהנוטריון דורש מכם שכר טרחה התואם לזה שנקבע בחוק.

מדוע החתימה של הנוטריון כל כך חשובה ומשמעותית?

כאשר אתם חותמים בחתימת ידכם על מסמך, חתימה זו מעידה על כך שהדברים הכתובים במסמך מקובלים עליכם, משקפים את דעתכם באופן מלא ועבורכם הם מהווים אמת מוחלטת. לעומת זאת, חתימת נוטריון המתווספת למסמך שלכם, מספקת לו משקל ראייתי משמעותי שאינו ניתן לחתימה האישית שלכם. משקל ראייתי עודף זה ניתן למסמך שלכם בזכות הקריטריונים המחמירים שהחוק מציב בפני הנוטריונים ולכן אין זה מפתיע שחתימת נוטריון משמשת לעיתים חלופה לחתימה של גורם רשמי במדינה, בעיקר בתהליכי אימות חתימות במסמכים המיועדים לגורמים ולגופים ממשלתיים מעבר לים.

החותמת והסרט – סמלי האימות של האישור הנוטריוני

על מנת לתקף ולאשר כי מדובר במסמך שאומת, אושר ונחתם ע”י נוטריון מוסמך, המסמך הנוטריוני זוכה למספר אלמנטים ייחודיים המזהים אותו כמסמך נוטריוני. כל מסמך נוטריוני נושא את “חותם הנוטריון” – חותמת לחץ עשויה מתכת, בה מוטבעים שם הנוטריון, המילה “נוטריון” במספר שפות – עברית, ערבית, אנגלית או צרפתית. במקרים בהם האישור הנוטריוני מכיל מספר דפים, כל הדפים שבמסמך ייקשרו יחדיו באמצעות סרט אדום, המחובר לתו אדום עם חותם הנוטריון. מאפייני “בטיחות” אלו נועדו להעיד כי מדובר במסמך נוטריוני מקורי ואמין.

אפוסטיל – האישור שמאמת את הנוטריון

גם כיום, בעולם שהוא כפר גלובלי ודיגיטלי אחד גדול, אין תחליף למסמכים מודפסים שעושים את דרכם אל כל רחבי העולם באמצעות הדואר או בהעברה אישית. לכן, באמנה בינלאומית שנחתמה בהאג בשנת 1961, עליה חתומה גם מדינת ישראל, נקבע שעובד ציבור במדינות החתומות על אמנה זו, יכול לאשר שמסמך נוטריוני מסוים אכן אומת ונחתם ע”י נוטריון מוסמך במדינתו ואישור זה נקרא “אפוסטיל”. למעשה קיימים שני סוגי אפוסטיל. האופוסטיל הראשון מקנה תוקף משפטי לתוכן המופיע במסמך ישראלי בארצות זרות ומעניק תוקף למסמכים מארצות זרות, המיועדים לשימוש בישראל, אך הוא אינו מתייחס אל זהות החתום על המסמך ולא עוסק באימות שלה. האפוסטיל השני נועד לאשר שהמסמך הנוטריוני אכן נחתם ע”י נוטריון מקומי מוסמך, כנדרש במדינות החתומות על האמנה.

ייפוי כוח נוטריוני, תרגום נוטריוני, הסכמי ממון ואישור צוואות

הן משימות נפוצות במיוחד בקרב נוטריונים:

ייפוי כוח נוטריוני – ההרשאה שלכם לבצע פעולות בשמכם 

ייפוי כוח נוטריוני נועד לאמת את זהות הצדדים החתומים על מסמך מסוים והוא משמש הרשאה של מיופה הכוח, לבצע פעולות שונות בשם מייפה הכוח. ייפוי הכוח יכול לשמש לצורך ביצוע פעולה כספית כלשהי כמו חתימה על חוזה מסחרי, לקיחת משכנתא או רכישת רכב. בנוסף, ניתן לבצע ייפוי כוח כללי, המאפשר למיופה הכוח לבצע מגוון רחב של פעולות בשם מייפה הכוח. ייפוי הכוח הכללי אינו ניתן ללא הגבלה והוא תקף עד לביטול ייפוי הכוח ע”י המייפה, פטירת המייפה או בחלוף עשר שנים ממועד חתימת המייפה.

תרגום נוטריוני – תוקף משפטי לכל מסמך בכל שפה

כאשר אתם רוצים לתרגם משפת המקור לשפת היעד מסמך רשמי כמו תצהיר, מסמכי תביעה, תקנונים ומסמכי חברה, או לתרגם מסמכים אישיים כמו תעודות לידה, נישואין ורישיון נהיגה, עליכם לפנות לנוטריון על מנת שהמסמכים יהיו קבילים משפטית במדינת היעד. תפקידו של הנוטריון אינו כולל את הכנת התרגום עצמו אלא לאשר נכונותו של תרגום המוצג לו.   לנוטריון הסמכות לאשר תרגום של מסמך שנערך רק אם מדובר בשפה שהוא שולט בה מילולית, מכיר את הז’רגון המקצועי ואת ההקשרים התרבותיים שבאים לידי ביטוי בתוכן. תנאים אלו יבטיחו שמעבר לתרגום המילולי, רוח הדברים המופיעה במסמך המקורי, תבוא לידי ביטוי גם במסמך המתורגם, בלי מקום לפרשנויות שונות.

כיצד מתבצע תרגום נוטריוני בשפה בה הנוטריון אינו שולט?

אם הנוטריון אינו שולט בשתי השפות – שפת המקור ו/או שפת היעד, הוא יכול להיעזר במתרגם מקצועי או בחברת תרגום. בתום התרגום, המתרגם יצהיר בפני הנוטריון שהתרגום משפת המקור לשפת היעד בוצע באופן נאמן למקור. חשוב לזכור שבמקרה זה, אישור הנוטריון אינו מתייחס לתרגום הנוטריוני, כמו במקרה בו הנוטריון ביצע את התרגום בעצמו, אל מתייחס להצהרת המתרגם ולא לנכונותו של התרגום. לכן, בטרם תזמינו שירותי תרגום נוטריוני, בדקו מול הגוף שדורש מכם את התרגום הנוטריוני, מה הן דרישותיו המדויקות ובהתאם לכך, בחרו את הנוטריון אשר מתאים למשימה.

הסכם ממון? קודם כל נוטריון

בחרתם לערוך הסכם ממון לפני נישואין או במהלך גירושין, כדי להסדיר את עניינכם הרכושיים במהלך החיים המשותפים או ילילה במקרה של פרידה, ? עריכת הסכם ממון ע”י נוטריון תבטיח ששניכם חותמים על הסכם הממון מרצונכם החופשי וללא כל כפייה, שאתם מבינים את המשמעויות הכרוכות בהסכם עליו אתם חותמים ושאין בהסכם הממון עליו אתם עומדים לחתום, סעיפים לא חוקיים שעלולים לפגוע בזכויות אחד הצדדים. בנוסף האישור הנוטריוני ימנע תרחיש בו אתם או בן/בת הזוג מערערים בעתיד על כשירות ההסכם. עם זאת, חשוב להבהיר שבכל הנוגע להסכם ממון, הנוטריון אינו עוסק בכל הממדים של הסכם הממון אלא בענייני הרכוש והכספים בלבד. בכל הנוגע לענייני מזונות והסדרי ראייה לילדים – נושאים אשר נמצאים באחריות בתי המשפט, תידרשו לפנות לערכאות המתאימות.

צוואה נוטריונית – הדרך הבטוחה למימוש הרצון שלכם

הצוואה האחרונה שלכם היא זו שמעידה על רצונכם בכל הנוגע לרכוש הנמצא בבעלותכם לאחר פטירתכם, כעבור מאה ועשרים שנה… עם זאת, לעיתים קיים קושי להוכיח כי הצוואה אכן משקפת את רצונכם. במקרים אלו, הצוואה הנוטריונית מספקת מענה מיטבי והיא תקפה כמו צוואה שניתנה לבית המשפט.

צוואה נוטריונית היא צוואה שנרשמה ע”י נוטריון ועומדת בכל 4 התנאים הבאים: ההנחיות שלכם כבעלי הצוואה “המצווים” צריכים להיאמר על ידכם בנוכחות הנוטריון, או להיות מוגשים בכתב. בנוסף, תוכן הצוואה יוקרא בעל פה מול הנוטריון על ידכם כך שתשמעו את הדברים ותאשרו אותם. בתום ההקראה, עליכם להצהיר שזו צוואתכם ובתום התהליך, הנוטריון יאשר בכתב, על גבי הצוואה שהיא הוקראה בפניו ויפרט את ההצהרה שלכם. רק עמידה ב-4 התנאים המפורטים הללו, תבטיח שהצוואה הרשומה היא אכן הצוואה הנכונה, שהיא ניתנה מרצונכם ובאופן חופשי וללא כפייה ולכן היא יכולה לשמש כצווי האחרון והעדכני שלכם. ככזו, הצוואה שלכם תוצג בבוא היום כראיה בבית המשפט, כדי שהיורשים שלכם ייהנו מהעיזבון שהותרתם אחריכם – בדיוק כפי שרציתם וכפי שתכננתם.

מחפשים מסמך נוטריוני חשוב שנכתב לפני שנים רבות?

על פי חוק, הנוטריון שליווה אתכם מחויב לנהל ארכיון שמכיל את כל המסמכים הנוטריונים שעברו תחת ידיו, על מנת לאפשר לכם לאחזר מסמכים נוטריוניים חשובים. חובה זו מלווה את הנוטריון גם לאחר פרישתו מהתפקיד ואפילו לאחר פטירתו… מכיוון שמשרד המשפטים עדיין לא מפעיל ארכיון מרכזי, במקרים רבים, מסמכים נוטריונים חשובים אשר שכנו בארכיונים הפרטיים של הנוטריונים, אובדים לעד. לכן, אם אתם זקוקים למסמך נוטריוני והנוטריון שלכם חו”ח נפטר, פנו ליורשיו ובררו מה עלה בגורל הארכיון. לא קיבלתם מענה לדרישתכם? פנו למחלקה לרישוי נוטריונים, שמרכזת לעיתים ארכיונים אבודים שכאלו.

זקוקים לשירותי נוטריון בחיפה?

צרו קשר עם משרד עו”ד נוטריונים בחיפה נדב שפירא

תגיות:

נוטריון בחיפה, עורך דין נוטריון בחיפה, ציוד נוטריון בחיפה, משרד נוטריון בחיפה, נוטריון בחיפה הדר, נוטריון בחיפה נווה שאנן, נוטריון בחיפה מרכז הכרמל, עו”ד ונוטריון, עו”ד ונוטריון בטירת הכרמל, עו”ד ונוטריון בעכו, עו”ד ונוטריון חיפה, עו”ד נוטריון בחיפה, עו”ד ונוטריון בקרית ים, עו”ד ונוטריון מקרקעין, עו”ד ונוטריון משפחה, משרד עו”ד ונוטריון

צור קשר